Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

понеделник, 28 май 2012 г.

Moon ring... Пръстен с лунен камък

Останах приятно изненадана, когато към изтегленото в магазинчето на моя приятелка късметче, намерих малко камъче. Към него имаше малка бележка, която гласеше:

Лунен камък - носи дълголетие, добро здраве и богатство. Повишава благоразумието. Засилва интуицията. Дарява с нежност. Гони апатията.

Прибрах се и започнах да го оглеждам. Имаше малка дупчица и докато се чудех какво да го правя, се сетих за една моя стара идея - да направя пръстен от намотка. И ето, че двете се събраха в едно. През малката дупка промуших сребърната нишка и започнах да навивам на равномерни кръгове, докато се получи нещо като сноп от фиде.


Между среброто - металът на ежедневието, носещ светли мисли и лунния камък се получи прекрасно съчетание, подходящо за всеки ден и всеки повод.

петък, 25 май 2012 г.

Graduation cards

Graduation is one of life’s most cherished moments. And there is no other surprise so dear as the unique graduation card hand made to congratulate a happy teenager on his/her special day. Here is a great range of handmade graduation cards which for sure will surprise and delight any recipient.


  
These cards are made simply with the best design papers. The motives of the paper are diverse which makes the card unique.
If you want your card to stand out among others you should personalize it with your own wording inside to make it special like a hug. There is a space on both sides of the card left for a personalized message.


The cutting for the banknote inside is a brilliant idea that helps you avoid the inconvenience of just giving some money. Such card appears to be a good choice because people have less time to walk around the shops looking for gifts. You can put in it also tickets for theater, lottery, voucher for shopping or a proposal for an unforgettable trip, or whatever else comes to your mind.

Such cards bring not only emotion to the graduation occasion but make the souvenir last in the future.

четвъртък, 3 май 2012 г.

Картички с пари, вместо подарък


Създаването на ръчно изработени картички предполага умения за рязане, щанцоване и лепене с достатъчна точност така, че крайният резултат да изглежда професионално. 

Тази публикация е въведение в правенето на картички - ако не сте опитвали преди, събрали сте основни инструменти и материали, и искате да сте сигурни, че картичката ще стане красива.








 


Картичките за пари са най-лесния начин да започнете да правите сами картички, защото единствените по сложни детайли в тях са панделките и "ушите", които се изрязват  с макетно ножче, за да придържат банкнотата.




За да може всяка картичка да бъде подходяща за почти всеки повод, започнете с основния цвят за картона и елементите (панделки, мъниста и др). 











Светлите и весели цветове са за рожден ден, пастелените тонове са подходящи за обявяването на раждане на бебе, слоновата кост - за сватба.

Зеленото, червеното, сребърното и златното пък са запазена марка на Коледните и новогодишни празници. 
Червено е цвета на Свети Валентин и на Първи март. 





След това можете да добавите мотиви с подходящ характер, независимо дали са звезди, сърца, мечета или коледни елхи. Не прекалявайте с тях, за да не се претрупа картичката. 

В нашия случай това не е необходимо, защото хартията е достатъчно наситена с красиви елементи.
Не забравяйте, че картичката може да бъде завършена с подходящо съобщение, което е истински лично за вас и получателя. За целта под или върху парите може да прикрепите лист хартия с размерите на банкнотата, като предварително прецените съдържанието на текста - да е достатъчно кратък и равномерно разпределен върху пространството за писане.





Посланието може да се напише и в лявата страна на картичката, за да е видно още при самото ѝ отваряне.










Колкото пъти съм поднасяла такава картичка, толкова пъти изненадата, която предизвика е като при отварянето на красив подарък.

Последният път една такава картичка ярко се открояваше сред купчина бели пликове на една бебешка погача. Несравнимо усещане, което си заслужава да замени скучния бял плик, поднесен на сватба или абитуриентска вечер.