Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

четвъртък, 22 септември 2011 г.

Томбола

Често ли се чудите с какво да забавлявате гостите? Занимателните игри често пъти омръзват бързо, тъй като повечето хора ги играят у дома си. Маскирането не е лоша идея, но отнема време, а и не винаги се намират костюми, които да отговарят на Вашите представи за образа, в който искате да се превъплътите. Скоро ми попадна вариант на томбола, която бях правила по повод рожден ден. Отличава се от стандартната томбола по това, че съчетава освен размяна на подаръци на случаен принцип и игра, която дори може да прерасне в рецитал.

Ето за какво става въпрос:

ТОМБОЛА

Подаръци с еднакъв размер са опаковани в еднакви по големина и цвят кутии. На кутиите е изписана рождената дата на получателя. Към всяка кутия е прикрепено малко пликче, на чийто отвор са инициалите на получателя на подаръка (в случай, че рождената му дата не ни говори нищо).

(Идеята на закодирането на имената е с цел запазване в тайна кой на кого какво подарява.)

Всяко пликче съдържа празен лист хартия. Така приготвените подаръци се изсипват в торба, от която всеки тегли по един. В случай че е изтеглен подарък със собствената рождена дата, той се връща обратно и се тегли друг.

На малкото листче в пликчето, прикрепено към подаръка, подаряващият трябва анонимно да напише стих, съдържащ минимум 4 реда, посветен на получателя. Стиховете се запечатват в малките пликчета и подаръците се прибират отново в торбата.

Организаторът на томболата връчва подаръците един по един. Всеки трябва чрез въпроси да познае какво съдържа неговия пакет, като има право на 5 подсказки от организатора. Ако познае - печели изненада. Ако не познае, трябва да изпълни нещо по своя преценка (песен, стих, танц!?...)

При отваряне на подаръка, всеки прочита на глас стихотворението, предназначено за него и трябва да познае кой го е написал. Ако познае, авторът на римите го целува (примерно, но може и да му издърпа ушите). Ако не познае, изпълнява едно желание на автора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар