Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

събота, 24 март 2012 г.

ПроЛЕТЕН ВЕЛИКденски кръжок "4 леви ръце"


Заповядайте на проЛЕТЕН ВЕЛИКденски кръжок "4 леви ръце",

Ще намерите шарени яйца, украса за великденската маса, облекло за голи яйца, добро настроение, няколко изненади.  Ще отнесете със себе си, каквото направите с ръцете си от вълна, плат, хартия, восък и фантазия. Подарете радост на близки и приятели със собствени картички и ръчно направени подаръци за Цветница и Великден.

С любезното съдействие на Катериците от СандвиЧАРника, кръжокът ще се проведе на
7 април 2012г. от 11:00 на ул."Индустриална" №5А (Драз махала). Можете да стигнете до там по следния маршрут: тръгвате по продължението на бул. "В. Левски" след Сточна гара (ул. "Константин Стоилов"), свивате надясно по ул. "Козлодуй", минавате под ЖП-моста, на първата пряка свивате вляво - входа е преди ул. "Заводска" (на гърба на ЖП-депото).
за информация и записване: +359 899 04 55 87

Докато се усетим и хората се събраха около  шарената маса, където ги чакаха подредени купчинки от цветни парчета филц, цветчета и мъниста. Големи кълба вълна, подобно на големи цветни храсти бяха предвидени за обличане на стиропорени яйца и техните поставки. Обаче някои се превърнаха в щъркели, пилета и принцеси. Имаше дори едно дърво, което по нищо не личеше, че е направено от яйце.
Даже разцъфна и малки жълти птички от дървени мъниста си свиха гнездо високо в клоните му. Картичките за Цветница надминаха по пъстрота великденските яйца. Шапките за яйца пък изчезнаха като магически шапки-невидимки - толкова привлекателно различни се получиха, че вероятно са заели почетното място върху главата на бияча. Подозирам, че тази година някои специални камъни тайно ще заменят последните в битката за първото място. Един от тях вместо с апликации се сдоби с морски вълни, нарисувани от един малък младеж. С впечатляващ ентусиазъм една бъдеща певица, твърдо решена да се занимава с чепкане на вълна, отнесе цяла торба с ноу-хау у дома си. Пеперуди и зайци от филц на клечки /дървени шишове/ ще украсяват саксии с цветя. Там, където тропоската изглеждаше твърде сложна се намеси лепилото. Вятърът помагаше то да съхне по-бързо, но и разхождаше из двора изрязаните от салфетки зайци и овце.
Големите се забавляваха, не по-малко от малките. Дори някои бързаха сръчно и дисциплинирано, за да успеят да направят по нещо малко за всички близки. Някой дори каза, че равномерните удари на иглата, степващи вълната били чудесен лек срещу стреса. Открих, че любопитството на възрастните по нищо не отстъпва на това на децата. И те, по примера на малката певица, отнесоха материали за вкъщи, за да се забавляват по празниците.
Свещите облепихме с фризове от салфетки - с великденски мотиви. Вълнените конци, които по всичко изглежда бяха за "всеки случай" в торбата, се вписаха като перфектните инкрустации върху една от свещите - истински шедьовър! Картичките не бяха много, но станаха уникални. Някои с лепило и апликации от салфетки и парчета от перде, други просто нашарени с водни боички. 

За мама: Честит Великден! Много щастие и късмет! Тези картички са вечни - преминават през времето и пространството, защото носят уникално лично послание.
Скоро се разнесе и миризмата на скара от съседния кът по интереси, но едва, когато материалите свършиха, ентусиастите от кръжока се преместиха там. Отличен признак за нещо интересно, е отказаната от дете храна. Напомни ми детските години, когато винаги ме прекъсваха на най-интересното - представете си как съсредоточено правите нещо важно с ръцете си и точно тогава се сещат да ви извикат за обяд.
Благодаря на Катериците /имената им засега се пазят в тайна/ от СандвиЧАРника за цялата организация! Благодаря на Б., която поддържа огъня, за да се случват идеите. Благодаря и на тийнейджърите, защото са добри деца. И на всички останали, някои от които не бях виждала близо десет години. Една приятелка, която пропусна събитието вече ми каза "Искам и аз", аз пък ще кажа: "Искам пааак!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар