Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

четвъртък, 3 май 2012 г.

Картички с пари, вместо подарък


Създаването на ръчно изработени картички предполага умения за рязане, щанцоване и лепене с достатъчна точност така, че крайният резултат да изглежда професионално. 

Тази публикация е въведение в правенето на картички - ако не сте опитвали преди, събрали сте основни инструменти и материали, и искате да сте сигурни, че картичката ще стане красива.
 


Картичките за пари са най-лесния начин да започнете да правите сами картички, защото единствените по сложни детайли в тях са панделките и "ушите", които се изрязват  с макетно ножче, за да придържат банкнотата.
За да може всяка картичка да бъде подходяща за почти всеки повод, започнете с основния цвят за картона и елементите (панделки, мъниста и др). Светлите и весели цветове са за рожден ден, пастелените тонове са подходящи за обявяването на раждане на бебе, слоновата кост - за сватба.

Зеленото, червеното, сребърното и златното пък са запазена марка на Коледните и новогодишни празници. 
Червено е цвета на Свети Валентин и на Първи март. 

След това можете да добавите мотиви с подходящ характер, независимо дали са звезди, сърца, мечета или коледни елхи. Не прекалявайте с тях, за да не се претрупа картичката. 

В нашия случай това не е необходимо, защото хартията е достатъчно наситена с красиви елементи.
Не забравяйте, че картичката може да бъде завършена с подходящо съобщение, което е истински лично за вас и получателя. За целта под или върху парите може да прикрепите лист хартия с размерите на банкнотата, като предварително прецените съдържанието на текста - да е достатъчно кратък и равномерно разпределен върху пространството за писане.

Посланието може да се напише и в лявата страна на картичката, за да е видно още при самото ѝ отваряне.


Колкото пъти съм поднасяла такава картичка, толкова пъти изненадата, която предизвика е като при отварянето на красив подарък.

Последният път една такава картичка ярко се открояваше сред купчина бели пликове на една бебешка погача. Несравнимо усещане, което си заслужава да замени скучния бял плик, поднесен на сватба или абитуриентска вечер.Няма коментари:

Публикуване на коментар