Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

петък, 19 юли 2013 г.

United colors of beads... Шарени, та дрънкат! 2

След подрънкващите обици и шарения пръстен, дойде ред на отдавна забравена, но иначе сравнително лесна идея за аксесоар - безопасна игла с мъниста.


Разбира се освен мъниста може да се използват и шарени звънчета, също и малки камъни, мидички и каквото може да се наниже на една малка игла.По навик тук ще кажа и какво е необходимо, за да се направи безопасната игла-брошка:

1) малка отвертка за очила или швейцарско ножче;
2) безопасна игла;
3) мъниста;
4) клещи (които забравих да сложа на снимката ;)


И така пристъпваме към пипкавата работа...

С помощта на отвертката (или върха на ножчето) разширяваме сгъвката на главата на безопасната игла, така че да можем да я отделим.

Мънистата нанизваме на рамото с тъпия край, което по принцип е захванато в главата на безопасната.Оставяме малко място рамото с тъпия край отново да влезе в главата на безопасната.

Затягаме с клещите. Проверяваме дали главата е добре захваната като леко дърпаме.

Иглата е готова да бъде закичена.За да е пълен комплекта, скоро ще направя и огърлица, която едва ли ще отговаря на представата за гердан, но със сигурност отново ще е шарена, та чак ще дрънка :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар