Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

вторник, 21 януари 2014 г.

Закачалка за бижута

Помните ли моята приятелка от началото на този блог?! Момичето, което ми помогна тапите да срещнат своите "дръжки", подобно на тенджерата, която се търкулната да си търси похлупака, този път с помощта на един Ангел, ме зарадва с един прекрасен дървен мини-стан.
Вместо прежда, оплетох канап. След оплитането на един ред, следва повторение. С кука или игла за плетене, примките от първия (долния) ред се изваждат/ прехвърлят върху горния ред и така той заема мястото на първия ред плетка.

Продължаваме, докато се получи плетиво с квадратна форма. Завършваме с вплитането на закачалаката в плетката. Поставяме основата на закачалката между двете дъски с пироните и продължваме с два реда плетка върху основата. Така "вградена" закачалката държи плетката.И за да видите за какво служи, ви представям и практическото приложение на закачалката за бижута, която стана част от открития наскоро магазин за нещица на "Компот от круши".

Ако нямате закачалка, можете да сложите плетивото в рамка.

Сега вече е елсно да изберете какви обици да сложите - всички са закачени пред очите ви.
Специални благодарности на Боби и Ангел!
Няма коментари:

Публикуване на коментар