Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Какво да правим по време на Коледната почивка


1) Гледайте хубав филм - някоя комедия, подходяща за всички възрасти и всеки вкус. 
2) Украсете малката масичка в хола, например с плодове, свещи и шарени бонбони.
3) Направете картички за любимите хора, които са далеч.
4) Украсете прозорците!
5) Помолете някое от децата да прочете някоя Коледна история.
6) Съберете се с жените от родата в кухнята и пригответе Коледна рецепта.
7) Изиграйте някоя игра с цялото семейство като например "Не се сърди човече!", "Монополи", "Игра на думи" или подредете някой пъзел, или пасианс.
8) Направете си програма за роднини, включваща разходки из града и близките паркове, а защо да не участвате и в улични представления и празнични оркестри?!
9) Поднесете нещо малко на любимите съседи.


В случай, че очаквате гости, които ще Ви посетят за няколко дни по празниците, и не сте сигурни как да ги забавлявате, така че да останат доволни, можете да се подготвите предварително с няколко книги с интересен сюжет. Извадете старите албуми, които ще Ви помогнат да си спомните весели истории. Споделете готварски рецепти от старите тефтери. А ако пазите стари списания, ще се удивите колко увлекателни могат да бъдат след толкова години! Подарете си билети за кино в почивните дни, след което пийнете някое питие, независимо дали е топло мляко или чаща греяно вино. Пригответе избрани дискове с музика. В случай, че няма сняг и не можете да направите снежен човек на двора, опитайте да направите заедно суровачки. Така ще усетите духа на зимата.
А когато се стъмни и всчки се приберат по домовете, за да се насладят на топлината на огъня и да се порадват един на друг, вече неусетно ще сте вдъхновени от този тъмен и студен, но всъщност поетичен сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар