Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

неделя, 2 октомври 2011 г.

Златна украса

Много хора не харесват есента, най-вече защото след нея идва студената зима. Есента е най-богатия сезон, като започнете от тоалетите за обличане (през есента можете да видите едновременно жени, облечени в летни рокли и хора, загърнати в шалове и жилетки), преминете през сезонната кухня и стигнете до декорациите. Хубавото на есенната украса е, че може да се използва и през зимата. Обръч от сухи клони, предназначен за свещника на масата например, бързо може да се превърне в коледен венец.

Онзи ден, разхождайки се в близкия парк, събрах няколко шишарки и малко жълъди. Към тях добавих и орехите, които имах. Купих златен спрей - матов и гланц.

Най-напред почистих, основно орехите, от влакънца и нишки по черупките. Поставих шишарките, жълъдите, орехите, а даже и няколко бадеми върху вестник.

Напръсках ги най-напред от едната страна с матовия златен спрей. Изчаках да изсъхнат, след което ги обърнах, за да ги пръсна от другата страна. След като изсъхнаха добре, ги огледах, за да довърша местата /ако има такива/, останали непокрити от златната боя.

Повторих процедурата с гланцовия спрей, като този път нанасянето може да не е толкова обилно. Важното е на места да има златист блясък.
Събрани накуп в дървена купа или кутия, напомнят старо златно съкровище.

Разпръснати или в комбинация със сухи листа придават неповторим уют на масата.

Лично аз обичам да ги подарявам. Винаги нося по нещо златно в джоба си.

А когато есента свърши, закачам златните шишарки на елхата. Златните орехи и бадеми пък са чудесна добавка към коледните лакомства, които опаковаме в торбички за най-малките.

Орехите са символ на мъдрост, плодородие и дълголетие, затова вървят ръка за ръка с коледните късмети.

1 коментар: