Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

сряда, 10 август 2011 г.

Shell stars в гримьорната

Всяка година отнасяме със себе си спомена за лятото в кутия, пълна с миди. Ако обичате да подарявате спомени, защо да не ги гримирате?!

В козметичния комплект не забравяйте:


лепило,
четка,
подходящи салфетки за апликации,
матиращ лак.


И така... Ако Вашите миди ще ходят на чаена церемония (т.е. ще правят компания на красив сервиз върху ленена покривка), е добре да подберете флорални мотиви, ограничени в един до два цвята - за да допълват, а не да засенчват основните шарки на сервиза за чай.

В зависимост от интериора, те могат да бъдат отлично допълнение към аксесоарите в банята или отново да застанат до свещите на терасата.


Тук е момента да спомена звука на мидите. Когато са в джоба Ви повече от една, те подрънкват точно като талери. Този звук, придружен от подрънкването на ключовете, може да се превърне в запазен знак на притежателката на един ключодържател-бижу от мидени черупки. Дотук с "актьорите" във встъпителното първо действие.
 





Когато говорим за бижута, се нуждаем от нещо по-голямо като мидата от "Раждането на Афродита", която заслужава специално внимание. Всъщност това е "Сен Жак", чиято ветрилообразна форма и големина я правят много удобна за декорация. Вече може да създадем цяла картина. Климт е изключително подходящ за нея, а аристократичният й характер предполага поне позлата в допълнение.

Открих салфетки с мотиви от картини на Климт, а използваната за декорацията позлата може да се намери в художническите магазини. Използва се при рисуването на икони. Намазваме черупката с лепило. Полагаме салфетката като прекарваме четката по посока на улеите на черупката, за да "обезвъздушим" канала, който се получава между мидата и салфетката.
 





Четката трябва да е добре напоена с лепило, за да не задира по салфетката. Изчакваме да изсъхне и с пинцета полагаме златните листи, подобни на станиоли. Със суха четка, с леки потупвания (подобно полагане на пудра) заглаждаме фините златни листи върху засъхналата вече салфетка на черупката. Запечатваме всичко с лак.

Тези черупки се ползват за различни неща - някои хора държат бижута в тях, други ги ползват за пепелници. При добро лаково покритие, могат да бъдат използвани за сервиране на храна или за осветителни тела. 

3 коментара:

  1. а, когато човек комбинира невероятните цветя-мидички с няколко свещи, бутилка вино (със съответната подходяща тапа с керамична "дръжка") и се потопи във вълшебната атмосфера на една коледна кошница-изненада се получава неповторим и много усмихнат домашен уют :)
    п.с. много благодарим за множеството вълшебни изненади породени от едно приятелство в магазина за свещи!

    ОтговорИзтриване
  2. Пожелавам Ви много вълшебни мигове!

    ОтговорИзтриване