Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Подарък

Когато един камък или сувенир просто не е достатъчен, за да отнесе със себе си емоцията, се нуждаете от нещо уникално и простичко за онези приятели, които пътуват между празниците и носят радост. Приятна изненада е музиката, но защо ли се сетих за старите картички-плочи, които дълго гледах като дете и още не мога да определя кое ме впечатляваше повече - музиката или картинката.



С помощта на малко лепило, красива салфетка с макове, подлепваща хартия и един диск, направих перфектния носител на "музиката за душата".

Първо изрязах от подлепващата хартия кръг, който съвсем точно да пасва на диска. Върху него залепих салфетката и изрязах по окръжността, като преди това изчаках добре да изсъхне.
Солницата е за да изрежа вътрешния кръг около дупката на диска - просто пасва съвсем точно и не се налага да го правя с помощта на пергел.

Накрая просто залепих лепящата хартия, върху която вече беше залепена салфетката, върху диска.

Допълнително от картон направих хартиен плик, за да прибера в него диска. От едната страна отново залепих от салфетката с маковете.

Никъде не написах какво има на диска. Съдържанието беше изненада.

И така диска със старателно записани морски вълни, дъжд и няколко пойни птички, замина далече-далече...

Разбира се, на лепящата хартия винаги можете просто да изпринтите снимки на роднините и по този начин да получите перфектния преносим албум, но ако търсите нещо уникално, то тогава си заслужава да си поиграете с ножицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар