Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

петък, 4 ноември 2011 г.

Предколедно от кухнята

Някога правехме мъниста от тесто, направено от брашно, сол и вода. Шарихме опечените мъниста с водни бои, а после подобно на великденските яйца, мажехме с памук, напоен с олио. Искаше ми се да направя нещо за Коледа от тесто, но за да не се налага да го пека, се насочих към моделина. След първите бастунчета, гевречета и звезди, се сетих за формичките за сладки, с които всъщност правя соленки и които щяха да ми помогнат да направя перфектните играчки за елха.
Първо разточих моделина с точилка. Изрязах фигурки с формичките. На всяка фигурка пробих дупка за въженцето, на което ще увисне, след като се превърне в украшение за елха. За да изсъхнат по-бързо, ги оставих върху дъска на радиатора. След няколко часа вече бяха готови да придобият не само форма, но и цвят. Реших да заменя боите с апликации с мотиви от коледни салфетки. Отделих най-горния слой от салфетката и изрязах мотивите. Намазах фигурките с лепило - първо от едната страна. Залепих мотивите.

Отново оставих да изсъхнат. Повторих процедурата и от другата страна. Нанизах връвчиците през дупките и така играчките бяха готови.

Ако нямате салфетки с коледни мотиви, може да използвате станиоли от бонбони, за да увиете фигурките. А ако все пак имате повече време, можете да се върнете към идеята за рисунките с водни боички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар