Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

понеделник, 30 януари 2012 г.

Нарисувай сам!

Какво значи да умееш да рисуваш или да правиш нещо с ръцете си? Повечето хора свързват отговора на подобни въпроси или с някакъв вроден талант, или със солидно обучение. С времето се убедих, че основната съставка на рецептата за всяко ръчно изработено нещо, било то картина или дреха, е фантазията. Да откриваме в света красивото, да го видоизменяме, за да стане още по-красиво се оказва достатъчно, за да творим. Един ден си харесах красива рамка и подобно на копчето, за което се търси балтон, започнах да умувам какво да правя с бялото платно.
И понеже не мога да рисувам, се задоволих с изрезки от салфетки, които нарязани и разбъркани прекомпозирах на платното. Добавих няколко криви линии, залепих парче салфетка с небесни мотиви за фон. От цветята изразях както цветовете, така и част от зеленото. За да запазя все пак цялостта на композицията, използвах мотиви от една и съща салфетка. Открих много общо между сърцата и формите на цигулката и реших да го използвам. Вмъкнах два силуета на цигулки, изрязах две сърца и ги вмъкнах на напълно случаен принцип върху картината. При залепването на мотивите от салфетките е важно въздуха да се избутва с четката, напоена с лепило.
След като изчаках да изсъхне, готовата композиция изтърках с фина шкурка, за да премахна малките бъбуни от въздуха под салфетката. За да избегна евентуални щети от навлажняване, напръсках готовата картина с безцветен лак, който да запечата всичко.


В крайна сметка получих красива картина, подходяща за подарък за всеки дом.

В заключение мога да цитирам някого, когото не помня :D, че желанието да се създава е един от най-дълбоките копнежи на човешката душа. Следвайте го!

Няма коментари:

Публикуване на коментар