Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Кръжок "4леви ръце" представя...

Забавление с порцелан и стъкло.

Можете да донесете останалите от някой стар сервиз една-две порцеланови чаши за чай и да ги преобразите.

Ще рисуваме с осигурени от нас бои и материали.


На 28.07.2012 /събота/ очакваме всички желаещи на адрес:

бул. „Ал. Стамболийски” №143
в САНДВИЧАРНИКА

от 14:00ч.







1. Чаша за чай с листа от липа (може би?!) и купичка за сладки, част от сервиз (засега само с още една чаша в тон - за млякото към сладките)




2. Преобразените чаши за кафе. Едната вече е чашата на Кейт (любезната домакиня на кръжока).





3. Чашата на Кейт.

Обичайните заподозрени участници успяха да усвоят тънкостите на боите за порцелан, които ту не пишеха, ту преливаха в неконтролируеми форми и размери. В технически аспект можем да направим кратко упътване, в помощ на производителя на боички.
4. Купичките на чичо (за горчица и за хрян) - (не)разделна част от един руски сервиз. Много са специални, защото са донесени чак от СССР.










5. Две от частите на бъдещ фенер. Оказа се бавна работа, защото направихме четири подобни на витраж рисунки, които после оцветихме последователно в редуващи се цветове във всеки отделен иначе еднакъв елемент (т.е. ако тичинките на цветята на едното стъкло бяха в жълто, на следващите стъкла те бяха оцветени - в червено, синьо и зелено).












 
6.  Чаша за италианско кафе.










 

 7. Чаша за дълго кафе.


Направихме още:

4 юзчета, две от които се ползват за вазички за малки цветя. Другите заминаха далеч, за да радват и да се гонят - като Слънцето и Луната.





и нещо рошаво:

Заповядайте отново! От нас чашите, а от Вас идеите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар