Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

събота, 4 август 2012 г.

Картини без рамки

Неотдавна се наложи да правим една малка изложба, естествено със собствени средства. Изложбата включваше около 30 снимки и щеше да е непосилно всичките да бъдат в рамки или зад стъкло. Тогава ни хрумна, че може да използваме по-дебел картон, за да не се огъват, а вместо стъкло - прозрачно фолио.

И така, казано накратко - всичко от което се нуждаете е:

1) Канап или тел;
2) Щипки;
3) Щифтове за декорация;
4) Картон и прозрачно фолио формат А4;
5) Ножици;
6) Лепило.

Върху картона формат А4 залепвате снимката. Отгоре поставяте предварително избърсания от отпечатъци лист прозрачно фолио.
С шило или върха на ножицата маркирате лека дупка в четирите ъгъла на снимката/ картината, където ще промушите щифтовете /защото те не са достатъчно остри за да пробият фолиото и картона/. Вместо щифтове, можете да използвате капси. Ако направите две дупки една до друга във всеки ъгъл на снимката, може дори да прекарате канап или обикновен конец, който да завържете от задната страна.

<-- Така изглежда разпънатият щифт от задната страна. Направените по този начин снимки, не само, че ни спестиха средства за рамки и стъкла, но и ни улесниха при пренасянето им - леки са и не толкова обемни. Всичките се побраха в един плик. Вече на място забихме няколко пирона, опънахме канапа и провесихме снимките - досущ като прането на простора.
Така и нарекохме изложбата - ПРОСТОР.

ПРО-100-Р или ProStore...

Вече знаем и това как се прави!

Дори имаме първата по рода си Пътуваща книга за отзиви, мнения, впечатления, идеи, критики и пожелания.




2 коментара:

  1. Страхотна и оригинална идея! Браво и продължавай в същия дух, знам, че има още какво да ни покажеш.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви за споделената идея!

    ОтговорИзтриване