Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

неделя, 2 септември 2012 г.

Миди с апликации

С идеята да тествам направата на по-голямо количество апликации, направих седемдесет миди като следвах познатия досега начин - Shell stars в гримьорната

Разликата при правенето на 1-2 бройки и десетки, се състои в подготовката и най-вече в организацията на времето. За да се спести време, е необходимо отделните иначе елементарни действия, да се разделят. Например, ако при залепването на една апликация, не сте обърнали внимание колко време отнема рязането или лепенето, то при по-голямо количество това може сериозно да ви обърка плановете.

Най-напред подреждате мидите по големина, така че да са удобни за мазане с лепило.


После преценявате колко апликации ще са необходими и подготвяте нужния брой салфетки, като отделяте само най-горния пласт.

Изрязвате един по един елементите, които ще лепите върху мидите и ги подреждате по удобен за ползване начин. Добре е да са в затворена кутия, за да не се разлетят, тъй като са много леки и при най-малкото движение се разпиляват.

Когато сте напълно готови, отваряте лепилото намазвате една по една всички миди, след което поставяте апликациите на първите няколко. Минавате с напоена с лепило четка още веднъж върху апликациите, за да изкарате въздуха.

Ако правите повече от 50 броя наведнъж, може да разделите мидите на няколко партиди, защото лепилото в буркана и по четката започва да съхне.

Големи количества миди или камъни с апликации като тези са подходящи за украса на сватби, градински тържества или аранжиране на по-големи пространства - в дворове и широки тераси те се превръщат в акцент, при това запомнящ се.

2 коментара:

  1. Интересна идея... със сигурност може да се ползва върху камъни... Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ivalex, ето ги камъните, описани в по-стара публикация: http://how2make4.blogspot.com/2011/08/blog-post_08.html
      и любимите ми коледни - http://how2make4.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html

      Изтриване