Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

петък, 14 март 2014 г.

Дрешки за книжки - ръчно правени

Когато оплетох първия правоъгълник на мини-стана, се ентусиазирах от идеята да плета не само шалове, но и да търся приложение на цветните правоъгълници, направени от останали от нещо друго кълбенца.


Едно от нещата, за които се сетих, че могат да бъдат оплетени, беше голямо одеяло от много разноцветни парчета. Оплетох първия правоъгълник и тутакси осъзнах колко много още ми остава, докато идеята се превърне в реалност.


Докато въртях в ръцете си правоъгълното парче плетка, изведнъж ми хрумна да пъхна в него книгата, която лежеше на масата.
Дотук добре, но "нещото" все още нямаше завършен вид и без книгата, само аз знаех за неговото предназначение. Спешно се нуждаеше от закопчалка, каквато вече имах - голямо копче, направено от черупката на кокосов орех.

Така от едната страна заших копчето, а от другата изплетох илик. Все още плетената корица стоеше меко. Ставаше за подвързия, но на книга с твърди корици, а аз исках да е универсална.


Намерих плата в близкия магазин за прежди, произведен в Италия и 100% памук, и по-важното - цветовете бяха подходящи.

И така, търпеливо поръбен, хастарът прилепна на изтъканата от мини-стана корица, а тя на свой ред премени зачетената книга.
И заваля.

И дали от книгата или от топлата ѝ дрешка, взе да ме унася.


На другия ден продължих с плетенето на парчета.


Този път смених преждата, защото имах едно особено копче, напомнящо шарките по козината на далматинец.

И така идеята за дрешка за книгата "101 далматинци" не ме остави на мира, докато не намерих и подходящата подплата - бяла на черни точки.
Скроих я, подгънах краищата, и накрая заших за вече оплетената корица.


След това облякох книгата, за да се опъне добре подвързията.До края на деня успях и с още една в подобни шарки.Една приятелка успя да избродира цвете, докато си пиехме кафето.


В очакване на нови цветове и идеи, продължавам с търсенето на копчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар