Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

събота, 10 декември 2011 г.

Коледен кръжок "4 леви ръце"

Елате на Коледния кръжок "4 леви ръце"!

Предлагаме оригинални идеи, които можете да направите и сами у дома:
1) Игра с моделин/ тесто в празнични форми;
2) Снежнобели елхи от хартия;
3) Камъни с коледни апликации;
4) Ангели от картон.

Нямате нужда от специални материали и подготовка. Носете единствено въображението си!

Очакваме ви по обед
към 12:00ч. на 17 декември в "Дада" на ул. "Георги Бенковски" №10.
За информация и записвания: +359 899 04 55 87

За да избегнем предколедната истерия по купуването на подаръци, предимно от големи вериги магазини, пълни с тълпи от хора, стигнали до там, минавайки през най-големите задръствания, тази година направихме нещо различно. Създадохме сами ЕКОледна украса, която първоначално беше замислена само като украса, но впоследствие някой неочаквано реши, че това са идеалните подаръци за колегите в офиса. Друг видя в малките фигурки неделното забавление за цялото семейство. Трети с радост пренесоха у дома си, заедно с ефирните хартиени елхи, и зимното празнично настроение. Едно малко момиченце порасна поне с един килограм, защото напълни джобовете си с камъни, а трите му майки /не разбрах коя от трите жени, които го придружаваха му беше майка/ си излязоха усмихнати до уши с ангели от картон и играчки от моделин.

Въпреки че никога не бяха правили подобни неща, "левите" ръце на участниците в кръжока направиха чудна украса. Фигурките от моделин бяха облепени със салфетки, след което украсени с лепило с брокат. Така дядо Коледа се сдоби с истинска брада, а клоните на елхите се обсипаха с пухкав "сняг". Имаше и нови идеи - играчки с "арматура" под формата на вградени елементи като сърца и цветчета от тел. Там където търпението не достигаше, на помощ дойде червената боя и така играчките вече имаха две страни.

Това е лесен вариант за една стилна елха в червено. А някои фигури от моделин останаха само с "тропоска" от ситни дупчици, направени с върха на дървен нож. Дупката на фигурката, през която трябва да се прекара панделка или канап за закачане, направихме изключително лесно - с кръгла сламка, като натискаме единия ѝ край върху мекия моделин. Съвсем завършен вид "тропосаните" играчки придобиха, след като ги закачихме на обикновен канап.
Да не пропусна да обобщя най-необходимите и основни неща за организацията на ЕКОкръжоКоледата:
мушама - за да не изцапаме масите на заведението /Dada Cultural club, което любезно ни предостави половината от площта си/; дървени дъски, върху които разточвахме моделина /с благодарност към Кремена, която ги отряза специално за кръжока/; салфетки, лепило, дървени инструменти, пинцети, ножици, канап, картон, хартиени подложки, спрей, вестници и... подробен списък, съдържащ още: клещи, кламери, пликове...
И най-важното - приятели, с много фантазия и всеотдайна помощ, защото се иска много малко, но и много, за да превърнеш една пластмасова тръба в точилки за разточване на моделин :D

Сигурна съм в едно - четири и повече "леви" ръце могат да върнат Коледния дух, където пожелаете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар