Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

сряда, 7 декември 2011 г.

Ръкоделни Коледни картички

Декември е месецът на пълните пощенски кутии. Пълнят се с картички, някои от които помним дълго. Със сигурност се радваме най-много на детските писма и рисунки, но защо да не опитаме, да зарадваме близки и приятели с нещо свое.
И така с лист картон А4, молив и водни бои се захванах да нарисувам Коледата на картичка. Прегънах двата края на късата страна, така че да се срещнат по средата на листа. Маркирах горе-долу покрива, като добавих и комин.
Отвътре нарисувах няколко етажа - като в плевня. Добавих тухли - за повече уют. После стълби към прозорец на едното крило на картичката, откъдето наднича Снежка и врата- на другото крило, откъдето се подава друг любопитен Снежко. В средата нарисувах огнище, но за да е картичката съвсем 3D и още по-анимирана, изрязах процеп над камината. За да скрия огъня, през процепа проврях правоъгълно парче картон, на което нарисувах рамка на прозорец, през който се усмихва поредния снежен човек, а под него се зеленее украсена елха.
Правоъгълното парче се движи през процепа нагоре-надолу, като елхата ту е над огнището, ту - пред него. Отвън заскрежих прозорците с блясък и снежинки. Пуснах ледени висулки от керемидения покрив.

Представяте ли си, леля ви да получи такава картичка в началото на декември?! Почти сигурно е, че ще я вади всяка Коледа, спомняйки си за човека, който я е направил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар