Как да направим...

Идеите, които ще намерите тук можете да направите и сами. Някои от тях са полезни, други са просто "за красота", но всички те са предимно за забавление.

събота, 20 октомври 2012 г.

Октомврийски светлини

Самхейн, празника на Вси Светии, Halloween, Димитровден... всички те бележат началото на зимата. Хората се събират по къщите си, а с тях и огънят влиза в огнището. Светлината се прибира, за да разпали домашния уют с нежното сияние на приказни цветове. Фенери и свещници украсяват маси и лавици.

Един слънчев есенен ден, с моята приятелка Б. получихме просветление какво да направим с едно от изписаните на кръжока "4леви ръце" стъкла. С помощта на медна тел от кабел, направихме стойка за стъклото. Телта се увива внимателно около стъклото с клещи. Орнаментите направихме предварително в единия край на телта, за да не нараним стъклото.

Денем стъклото стои като картина на поставката.


А със запалена зад стъклото свещ, светлината преминава през преливащите се, рошави цветове тайнствено, почти мистично. Този дзен-кът за душата лесно може да променяте според настроението си. За по-екзотично осветление, просто сменяте стъклото с някое например с азиатски мотиви или ако е студено - с присъствие на повече топли цветове.
Не забравяйте и колко много премигващите светлини радват децата. Вместо стъкло, можете да използвате прозрачна хартия, паус или фолио.

Съзерцателна и ведра, есента ще ви поднесе много цветове и миризми. Остава да присвиете очи към светлината, за да се пренесете в октомврийската приказка с мирис на канела и тиква.


Няма коментари:

Публикуване на коментар